Правителството подписва с част от фермерите, но други продължават протестите

Над 20 организации на земеделци не се отказват от протестите

Министерски съвет
Министерски съвет Източник: Zonanews

Очаква се част от фермерите да подпишат в понеделник споразумение с правителството, но други земеделски производители отново вдигат пътни блокади в цялата страна. Днес отново се очаква да бъдат блокирани ключови пътни отсечки.

 

Членовете на Българската аграрна камара и правителството да подпишат споразумение за мерките, с които държавата ще подпомогне земеделските производители. Споразумението, което беше окончателно договорено в неделя, предвижда разделяне на стопанствата на три категории - в зависимост от площта им и заплащане на годишна ставка на декар, като парите ще се преведат на два транша.

 

Най-малките стопанства няма да доказват загуби за стопанската година, но изискването за средните и големите остава. Над 20 организации на земеделци обаче не се отказват от протестите. Сред тях са Обединени български животновъди, Съюз на говедовъдите, Националната асоциация на оранжерийните производители, Асоциацията на земеделските производители.

 

Днес отново се очаква да бъдат блокирани ключови пътни отсечки. Протестиращите ще представят декларация с подробните си искания, които включват и незабавна оставка на министъра на земеделието Кирил Вътев. Според предварителните им намерения от утре те ще пренесат протестите си в София.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени