Предложение за една седмица извънредна ваканция между двата срока

Повечето от училищата са на прага на възможностите си заради отсъстващи учители, които няма кой да замества

Училище
Училище Източник: БНТ

В деловодството на МОН вече е внесено предложението за извънредна ваканция за учениците между двата учебни срока. Това съобщи пред БНР Диян Стаматов, председател на Съюза на работодателите в системата на народната просвета и директор на 119-о училище в столицата.

 

Писмото се внася след дистанционно заседание в края на миналата седмица. Директорите смятат, че е добре да има седемдневна извънредна ваканция между двата срока, уточни той. По график ваканцията трябва да е само един ден - на 1 февруари.

 

Искането ще бъде внесено от СРСНПБ в понеделник Предлага се ваканцията да бъде от 28 януари до 2 февруари включително. Според Диян Стаматов е добре "да има глътка въздух в края на месеца", защото от една страна математици предвещават много сериозен бум на Омикрон, а от друга - повечето от училищата са на прага на възможностите си заради отсъстващи учители, които няма кой да замества.

Още от "България"

Столичният общински съвет ще разгледа днес доклад от кмета Йорданка Фандъкова за изграждане на спортен комплекс

Това е първото предложение, което е направено според измененията в Наредбата за управление и разпореждане с общински спортни обекти от юли миналата година

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени