Предложението за премиер ще стане ясно след като ИТН получи мандат от президента

Ивайло Вълчев каза, че вероятно имената в проектокабинета няма да станат ясни до този петък

Ивайло Вълчев
Ивайло Вълчев

"В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно", това коментира пред медиите в парламента Ивайло Вълчев от ПГ "Има такъв народ". От партията не са разсъждавали за споразумение с другите политически формации, с които преговарят за подкрепа на бъдещо управление. Не сме получили мандат, за да назовем конкретни имена, готовност има, посочи представителят на ИТН, цитиран от Дарик.

 

И добави, че вероятно имената в проектокабинета няма да станат ясни до този петък. По-рано в декларации от парламентарната трибуна председателят на ПГ"Демократична България" Христо Иванов и на ПГ "Изправи се БГ!Ние идваме" Мая Манолова дадоха заявка, че искат да чуят какъв е личният състав на правителството, конкретни имена на хора, които ще работят по приоритетите, както и да бъде подписано споразумение между формациите, които ще подкрепят управлението. Настояха и за ясно разграничаване от ДПС и ГЕРБ.

 

В отговор Вълчев заяви, че по време на провежданите с тях разговори не са чули конкретно такива неща. Напротив, другите формации са декларирали, че персонални имена не ги интересуват. "Няма да бъдат ясни имената до петък, далеч сме от мисълта да "строим " нашето поведение само по това кой какво очаква от нас и ще бъде щастлив", подчерта Ивайло Вълчев.

 

"Нещата, които трябва да бъдат научени от хората, които са заинтригувани и трябва да ги знаят, си комуникират в експертните групи" - така той обясни дали останалите формации са информирани вече за евентуалните министри, които биха изпълнявали приоритетите в дадена област. Вълчев увери, че диалогът на експертно ниво продължава и тези дни.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени