Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна у нас

Тя беше посрещната от Цветан Кюланов, и.д. ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, и Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя

Урсула фон дер Лайен пристигна в България
Урсула фон дер Лайен пристигна в България Източник: МС

Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен пристигна тази вечер в София по повод предстоящото представяне на оценката на Европейската комисия относно Националния план за възстановяване и устойчивост на България. Това съобщи правителственият пресцентър.

 

Тя беше посрещната от Цветан Кюланов, и.д. ръководител на Представителството на Европейската комисия в България, и Лена Бориславова, началник на политическия кабинет на министър-председателя.

 

У нас председателят на ЕК ще проведе срещи с министър-председателя и членове на Министерския съвет, както и с представителите на политическите партии в управляващата коалиция.

 

Предвидена е пресконференция. Програмата включва също посещение в Софийския университет "Св. Климент Охридски", който е един от бенефициентите по Плана. По време на визитата си във висшето училище Урсула фон дер Лайен ще се запознае с проекти на иновативни компании.

 

Планът за възстановяване и устойчивост на България беше предаден на 15 октомври 2021 г., напомнят от МС. В рамките на оценката ЕК подчерта необходимостта от промени в области като енергетика, върховенство на закона и транспорт, за да бъде постигнато съответствие с европейските изисквания. В тази връзка правителството актуализира Плана.

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени