Председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов: ГЕРБ показват резултатите от реално свършената работа в полза на българските граждани

Опонентите ни разчитат на фалшиви новини и манипулации

Премиерът Борисов в Доспат
Премиерът Борисов в Доспат Източник: МС

Благодарение на разумната политика, която водим години наред, България е сред държавите в Европейския съюз с нисък бюджетен дефицит и втора по най-ниско ниво на дълга, независимо от пандемията.  Ако не беше тази световна криза, щяхме да сме с излишък, но сега всичко даваме за лекарства, ваксини и за социално-икономически мерки в подкрепа на гражданите и бизнеса. Това заяви председателят на ГЕРБ и премиер Бойко Борисов в Доспат. 


Борисов акцентира върху огромния европейски жест към България, благодарение на който страната ни ще получи допълнителни над 1,2 млн. дози ваксини на "Бионтех/Пфайзер"  чрез механизъм за солидарност. "Това е голяма подкрепа за България. Солидарност е точната дума", заяви Борисов и добави, че лично е благодарил на премиера на Португалия Антонио Коща и на португалското председателство на Съвета на ЕС. Лидерът на ГЕРБ изрази своята признателност и към председателя на Европейския съвет Шарл Мишел и председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен. Борисов  напомни и за отличната оценка, дадена от Европейската сметна палата, която само преди дни в годишния си доклад за 2019 г. посочи, че не е открила нито една грешка в програмите, които България изпълнява със средства от бюджета на ЕС. 

 

Борисов и Ананиев
Борисов и Ананиев Източник: МС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов изтъкна още мащабното строителство и хилядите километри обновени пътища в рамките на мандата. Премиерът беше категоричен, че винаги е държал строителите да получават редовно възнагражденията си и отбеляза, че с труда си те допринасят за развитието на държавата с ускорени темпове. Лидерът на ГЕРБ  изтъкна и подкрепата на правителството за общините. Борисов посочи, че в годините на управление на ГЕРБ в Доспат са реализирани много проекти, а само от правителствени постановления в Доспат са инвестирани 16,5 млн. лева за различни инфраструктурни обекти.

 

Построено в Доспат по време на управлението на ГЕРБ
Построено в Доспат по време на управлението на ГЕРБ Източник: МС

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов беше категоричен, че опонентите предпочитат да използват фалшиви новини, манипулации и провокации, защото, за разлика от ГЕРБ, не могат да покажат реално свършена работа. Борисов изтъкна също огромната подкрепа, която ГЕРБ има и в смесените райони. "ДПС се имаха за даденост", напомни Борисов и добави – "в София говорят едно, но иначе на терен мачкат и тормозят хората". Председателят на ГЕРБ призова хората да гласуват, взимайки предвид реално свършената работа в интерес на всички български граждани.

 

Построено в Доспат по време на управлението на ГЕРБ
Построено в Доспат по време на управлението на ГЕРБ Източник: МС

 

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени