Председателят на УС на Браншова камара "Пътища" Стефан Чайков: Тази година ремонти не са възлагани, а тези, които са започнати, са спрени

Недоказано твърдение е, че под формата на текущо поддържане са извършвани основни ремонти на пътищата, допълни той

Инж. Стефан Чайков
Инж. Стефан Чайков Източник: Градът

Сагата с парите на пътностроителните фирми продължава вече близо година - от първия момент, когато имаше служебно правителство. Обещанието миналата седмица бе, че част от парите ще бъдат изплатени, почти половината. А другата част ще се изплати след проверка на антикорупционната комисия.

 

Депутатите обаче не се разбраха как да бъдат изплатени средствата. "Пътищата са в лошо състояние, защото повече от година няма реално залагане за извършване на ремонти, а всяка година след зима се появяват участъци, които имат нужда от ремонт", това каза за "Твоят ден" по NOVA NEWS председател на УС на Браншова камара "Пътища" Стефан Чайков.

 

Той допълни, че тази година ремонти не са възлагани, а тези, които са започнати, са спрени след отказа на държавата да си изпълнява ангажиментите по тях и да плаща. Чайков заяви още, че не вижда разлика между строителни и поддържащи ремонти.

 

"Вероятно премиерът Кирил Петков е имал предвид, че под формата на текущо поддържане са извършвани основни ремонти на пътищата, но това е едно твърдение, което се поддържа още от времето на служебните правителства, но то не е доказано", отбеляза той.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени