Председателят на Военния комитет на НАТО адм. Роб Бауер е в България

Той е у нас по покана на началника на отбраната адм. Емил Ефтимов

Председателят на Военния комитет на НАТО адм. Роб Бауер
Председателят на Военния комитет на НАТО адм. Роб Бауер Източник: LRT

По покана на началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов на официално посещение в нашата страна пристигна председателят на Военния комитет на НАТО адмирал Роб Бауер. В рамките на визитата председателят на най-висшия военен орган на Алианса ще се срещне с министъра на отбраната Драгомир Заков и с началника на отбраната адмирал Емил Ефтимов, съобщи Министерството на отбраната.

 

По време на посещението ще се обсъждат въпроси по усилване на отбраната на югоизточния фланг на НАТО в контекста на войната в Украйна и адаптацията на Алианса в отговор на променената геополитическа среда за сигурност.

 

На 21 април началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов и председателят на Военния комитет на Алианса адмирал Роб Бауер ще участват в Деня за демонстриране на способности по време на съвместна подготовка на бойна група на учебен полигон "Ново село".

 

Още от "България"

Ротацията в СЕМ започна: Габриела Наплатанова застава начело за 6 месеца

До избора на Габриела Наплатанова и Симона Велева за ротационно заемане на ръководната длъжност се стигна след четири неуспешни гласувания на четири поредни заседания на членовете на регулатора

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени