Предстои слънчева събота и облачна неделя, температурите - до 15 градуса

До средата на последната пълна седмица на февруари ще е по-хладно и с повече облаци

Слънчево и топло време
Слънчево и топло време Източник: Zonanews

Предпоследният уикенд на февруари отново ще е зареден с пролетно настроение – много слънце над по-голямата част от страната и температури над сезонните. И в двата дни призори ще има условия за мъгли в някои котловини, низини и покрай водоемите. Температурите в ранните часове ще се колебаят около нулата до максимум 4-5 градуса.

 

В събота над Западна и голяма част от Централна България ще е слънчево с минимална облачност. В източните райони обаче облаците ще са плътни с потенциал за незначителни превалявания на изолирани места. Едва по-късно следобед и там облачността ще се разкъса. Отново на Изток ще се усеща студен северен вятър. Дневните температури – от 8 до 13 градуса.

 

В неделя още преди обяд облачността ще започне да се увеличава и през деня ще е променлива. Ще духа прохладен северозападен вятър в Дунавската равнина и в западните части на Горнотракийската низина. Дневни температури – 9-14 градуса. Преди обяд в Северозапада ще превали слаб дъжд. По-късно това ще се случи и в някои централни и източни райони.

 

До средата на последната пълна седмица на февруари ще е по-хладно и с повече облаци. Ще има краткотрайни, локални превалявания от дъжд. Сняг – в по-високата част на масивите в Западна и Централна България. Към края на работната седмица облаците постепенно ще отстъпват в полза на слънцето. Следобедните температури до четвъртък – между 6 и 11 градуса, след което към почивните дни ще се повишат до пролетни нива – между 12 – 17 градуса.

Още от "България"

Премиерата на филма "Професор Димитър Добрев – патриархът на счетоводството в България" ще се излъчи на 17 април по БНТ

Документалният филм, реализиран от БНТ и финансиран от ИДЕС и УНСС, има за цел да вдъхнови младите поколения към преследването на кариера в престижната професия

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени