Премиерът Борисов: България е единствената страна с повишен рейтинг! Да не се хапем после - несигурен резултат от изборите ще влоши рейтинга на България!

БСП имат шампиони по фалирали банки

Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев
Премиерът Бойко Борисов и финансовият министър Кирил Ананиев

Несигурният резултат от изборите би могъл да влоши положителната перспектива на рейтинга на България, каза премиерът Бойко Борисов. Той коментира новината, че международната рейтингова агенция Fitch Ratings повиши перспективата от стабилна на положителна пред дългосрочния кредитен рейтинг на България в чуждестранна и местна валута. 
"Винаги сме уверявали президента Радев, че сме стабилни финансово вдългосрочен план. Без да коментирам излишно доклада на Fitch Ratings това искам да го сложите на сайта на финансовото министерство, за да може всички да проверят какво пишат най-добрите финансисти в света. Това е за всички, които казват, че сме омръзнали и ако дойдат на власт, те с малките си проценти, ще стане нещо много интересно", коменетира още премиерът. 
България е единствената държава, която повишава през февруари положителната перспектива на рейтинга, докато другите държави остават на ниво стабилна перспектива.

"Сред факторите, които биха довели до понижаване на рейтинга, е промяна в политическата обстановка, а именно да дойдат други и отново да се хапем, че сме върнали онези, и пак да се върнем назад. Ние сме с най-ниския дълг в Европа след Естония. Само преди два дни ЕК даде най-добрата си оценка за България. Най-големите агенции в света са подредили България като положителна и стабилна, и то в пандемична обстановка", изтъкна премиерът, който беше със здравния министър проф. д-р Костадин ангелов и финансовия министър Кирил Ананиев. Премиерът припомни и какво се случи в петък: "Видяхте вчера, като им се накарах малко, завършихме с 14 хиляди ваксинирани на ден. Ангелов съм го оставил на опашките, нали нямаше желаещи, а то опашки има", заяви Борисов.

 

По тема за рейтинга той се обърна съм финансовия министър Кирил Ананиев: "Благодаря ти и нека това да се има предвид, когато говорят за дългове, разруха, а ние имаме оценката да сме най-добри". Като дойде ГЕРБ на власт, всички фондове започнаха да работят. Когато ние сме си свършили работата - оценките са най-добри и когато има риск - веднага казват, че това се дължи на несигурния резултат от изборите. Благодарение на добрите ни финансисти влязохме в европейския банков съюз. БСП имат шампиони по фалирали банки, допълни премиерът Бойко Борисов.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени