Премиерът Борисов: Благодарение на НАТО сигурността ни е гарантирана и българите са защитени

Алиансът е нашето настояще и бъдеще, пише още министър-председателят

Премиерът Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов Източник: МС

"Преди 17 години България се присъедини към НАТО. Страната ни е член на най-успешния политико-военен съюз в света", написа премиерът Бойко Борисов във Фейсбук. "Благодарение на НАТО днес сигурността ни е гарантирана и българските граждани са защитени. Ние сме силно ангажиран и отговорен съюзник. И занапред ще продължим да бъдем партньор, на когото ще може да се разчита", пише още премиерът.

 

Той изтъква, че България изпълнява ангажимента за повишаване на инвестициите в отбраната. "Алиансът е нашето настояще и бъдеще. Подкрепяме амбицията за процеса НАТО 2030, който цели засилване на политическото измерение на организацията. С диалог, единство и работа държавите от НАТО ще продължим да се справяме с предизвикателствата и заплахите за сигурността, както и да защитаваме свободата и мира", категоричен е премиерът.

Преди 17 години България се присъедини към NATO. Страната ни е член на най-успешния политико-военен съюз в света....

Публикувахте от Boyko Borissov в Понеделник, 29 март 2021 г.

Още от "България"

Али Агджа: Решението за атентата срещу папата е взето от отдел "Тринадесети" на КГБ, тоест "отдел Убийства" на КГБ

Истината е тази. Кремъл искаше да убие папата с полски произход. Защото папата представляваше голяма заплаха за съществуването, за оцеляването на Съветската империя, свидетелства Агджа

Прочетете повече прочетете повече

НАП: Фирмата на Румен Спецов до момента на продажбата ѝ през април 2016 г. не е имала задължения към фиска

Румен Спецов е подал декларация за прекъсване на дейността на всички свои фирми в България поради получаването на статут на постоянно пребиваващ в Дубай

Прочетете повече прочетете повече

Каракачанов към служебния кабинет: Да не прекаляват с чистките

Каракачанов определи това като лъжа публикации в медиите, че Министерство на отбраната е пуснало обществена поръчка за нови 36 леки коли на обща стойност 2,5 млн. в последните дни на кабинета "Борисов 3"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени