Премиерът Борисов: Макар и морска столица, Варна нямаше рибарско пристанище, а сега има и нова сграда за рибарите

Премиерът Бойко Борисов разгледа днес новото рибарско пристанище на Варна. „Варна беше морската столица, а нямаше рибарско пристанище“, коментира Борисов

Премиерът Борисов и кметът на Варна Портних разглеждат новото рибарско пристанище
Премиерът Борисов и кметът на Варна Портних разглеждат новото рибарско пристанище Източник: МС

Премиерът посочи, че тази изключително сериозна придобивка за Варна ще бъде от полза на рибарите, но също така ще бъде атракция и за туристите. Пространството около пристанището също ще бъде облагородено и ще стане прекрасен парк за разходка на хората от "Аспарухово".
Кметът на Варна Иван Портних изтъкна, че сградата е многофункционална и отговаря на всички стандарти и изисквания. Кметът акцентира върху подкрепата на държавата за изграждането на инфраструктурата в града.

 

Рибарското пристанище е изградено със средства по Програмата за морско дело и рибарство и съфинансиране от община Варна на обща стойност 13,4 млн. лв. Капацитетът му е за 116 плавателни съда. В основната сграда е предвидено създаване на рибна борса за пресен улов. Предстои ремонт на довеждащия път от бул. "Първи май" и облагородяване на прилежащите зони.

 

Премиерът Борисов и кметът на Варна Портних разглеждат новото рибарско пристанище-2
Премиерът Борисов и кметът на Варна Портних разглеждат новото рибарско пристанище

 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени