Премиерът Борисов в хасковското село Малево: Полагаме денонощни усилия, за да запазим нормалния начин на живот на гражданите в пандемията

Единствената държава, справила се с миграционната криза, е нашата, добави министър-председателят

Премиерът Бойко Борисов в село Малево
Премиерът Бойко Борисов в село Малево Източник: МС

В създадената организация по провеждането на имунизация срещу COVID-19 чрез мобилен екип в хасковското село Малево се увери на място министър-председателят Бойко Борисов.

"Това е поредният мобилен екип в страната, имаме готовност днес да поставим 150 ваксини на желаещите от района. Изпратихме мобилен екип от Регионалната здравна инспекция в пловдивско село, утре пращаме и в Бургас, а днес очакваме  заявки от смолянски села", докладва на премиера министърът на здравеопазването Костадин Ангелов. Ангелов изтъкна, че активно продължава работата на мобилните екипи, а интересът към ваксинацията с тяхна помощ, е голям.

 

В Малево министър-председателят Борисов отбеляза, че всички ваксини, които се поставят у нас, са с много висока ефективност.

"В България се имунизира с най-доброто, което се произвежда в света, а то е договорено от Европейската комисия и контролирано от най-стриктната агенция - Европейската агенция по лекарствата", категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят акцентира върху готовността на България за организиране на въздушен транспорт за доставката на ваксини за нашата страна.

"Целта е това темпо, което има в момента, да го запазим", подчерта Борисов и добави, че през настоящата седмица се очакват допълнителни количества ваксини.

 

"Нормалният начин на живот трябва да бъде запазен и ние в момента го правим с всички усилия, денонощно“, категоричен бе премиерът Борисов. Министър-председателят изтъкна, че на практика у нас бизнесът работи, учениците посещават класните занимания и предстои отварянето на ресторантите. "Дисциплинираният, мислещият и интелигентният народ заслужава да води нормален живот. Но това трябва пак да бъде с цялото разбиране на хората, че по никакъв начин пандемията не е свършила", посочи министър-председателят.

 

В Малево премиерът Борисов напомни, че както с пандемията, страната ни се е справила успешно и с други кризи. Министър-председателят даде за пример световната финансова криза и миграционната криза. "Чест прави на нашите граничари, че дори тази нощ са възпрепятствали над 100 души да влязат нелегално в страната. Единствената държава, справила се с миграционната криза, е нашата", добави Борисов.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени