Премиерът Борисов в Петрич: Една тежка година си отиде, но ние непрекъснато повишавахме доходите

"Огромен фискален резерв имахме, излишък, непрекъснато повишавахме доходите. Пандемията създаде трудности. С министър Ананиев направихме така, че да подпомогнем бизнеса. 315 млн. лева са дадени за ваксини. 106 млн. лева на месец подпомагат пенсионерите. И това е месеци наред", каза премиерът Борисов

Премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Кирил Ананиев
Премиерът Бойко Борисов и министърът на финансите Кирил Ананиев

Министър Ананиев с точни цифри и желязната логика на перфектния финансист неутрализцира част от фалшивите опорки на БСП, Румен Радев и останалата фабрика за лъжи, фейк и злодейства.
"Въпреки че бяхме обвинявани за бюджет`2021, така или иначе, в края на годината вместо с 5 млрд. лева завършва с 3 млрд. лева дефицит, което е едва 3% от БВП. Точно толкова са и проектите в нашите мерки. Днес, ако ние нямахме пандемия щяхме да завършим с нулев дефицит. Имаме преизпълнение на данъчните приходи, мерките са дали отражение на бизнеса", сподели Ананиев.
"Когато завърши пандемията, ще видите, че най-правилното управление и баланс на мерки е в България. България е с най-малкия дефицит в Европа. Ние нашите разчети сме ги направили. Септември, октомври - за всичко сме се подготвили. Това е в отговор на онези "разбирачи" и критикари. Ако някой каже, че това е разсипничество, то ще бъде крайно некомпетентно като мнение", наблегна премиерът.  
"Ние сме след Естония с най-нисък дълг. Имаме фискален резерв около 8 млрд. лева", допълни Ананиев.
"Нека да бъдем по-добри, да минем пандемията, да се радваме на това, което сме направили. АМ "СтрумаИ се строи. Мисля, че март ще минем по двата тунела на черно, на земя, но все пак ще минем. Огромни съоръжения. АМ "Хемус", Северозапада се строи. АМ "Европ" също, Южната дъга. Осигурили сме финансиране. Делата, които сме направили, не може да ги направи друг. Водещи европейски държави са минус 10%-11%, а ние държим. Искаме да не оставим дълг на следващите поколения. Това се казва отговорно правилно управление на финансите", завърши министър-председателят Бойко Борисов.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени