Премиерът Борисов в Разлог: 2,4 млрд. лева сме осигурили за образованието в този мандат

Премиерът Борисов посети Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог.

Премиерът Борисов в Разлог
Премиерът Борисов в Разлог

И тази събота премиерът Борисов е на поредната инспекция в страната. Той е на посещение в Професионалната гимназия по механизация на селското стопанство в Разлог, придружаван от министъра на образованието Красимир Вълчев, евродепутатът от ПП ГЕРБ Андрей Новаков и зам.-министър Нанков.

"240 деца има в тази гимназия, нали", попита премиерът веднага след пристигането си, а кметът на Разлог Красимир Герчев отговори, че никога досега за образованието не е правено толкова, колкото през последните години. 
"Направихме много за учителите и образованието, защото това е много важно за всяка нация. Увеличихме затова и в пъти учителските заплати и средства за образование никога не сме пестили. Близо 1 млрд. сме дали за образователна инфраструктура този мандат. Още 1,4 млрд. лв. дадохме за учителските заплати, за да станат двойни, или 2,4 млрд. общо сме дали в този мандат за наука и образование. Да си знаят какви са фактите тези, които приказват. Защото е лесно да викаш на улицата, а не като нас да покажеш какво си направил", уточни премиерът Борисов.
"Две неща сме направили в този мандат за образованието – двойно увеличение на учителските заплати и изключително много в образователната инфраструктура, саниране на училищата, физкултурни салони, компютърни зали. Уайфай имате навсякъде, нова техника имате. В момента бизнесът търси изключително много кадри не само в селското стопанство, но и в машиностроенето. Това станаха ценни професии", сподели Борисов.
Евродепутатът Андрей Новаков, който придружава премиера добави, че гимназията е закупила и специален тренажор-симулатор за обучение на бъдещите механизатори. 
"Ако на 31 януари така добре управляваме пандемията, големите ученици можем да ги пуснем. С тези мерки България се движи по невероятно либерален начин. Ние сме приели друга тактика с щаба, през това време сторим, правим училища и ако можем да пуснем и големите ученици след 31 януари ще стане много добре", обясни премиерът Борисов.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени