Премиерът Бойко Борисов: Каквото сме обещали за Рилския манастир, вече сме го изпълнили

Приключи укрепването на срутището на пътя за Рилския манастир. В 250-метровия участък е изградена укрепителна стоманобетонна стена с дължина от 150 м и височина 4,1 м, която поема натоварването на срутищното тяло, като то е подсилено с микропилоти и анкери.

Премиерът Бойко Борисов инспектира подпорната стена на новия път за Рилския манастир
Премиерът Бойко Борисов инспектира подпорната стена на новия път за Рилския манастир

С близо 6 млн. лв. бе завършено укрепването на срутището по пътя за светата обител. Осигурени са и 1,62 млн. лв. за изграждане на пречиствателна станция за отпадните води, написа в профила си във Фейсбук премиерът Борисов. "В момента тече и реконструкцията и художествената реставрация на манастира, за която правителството отпусна 600 000 лв.", разкри той.

Премиерът Бойко Борисов на посещение в Рилския манастир

Още от "България"

Трайчо Трайков: Започваме демонтирането на МОЧА до 30 дни

Срамно е, че областната администрация и самият Трайков говорят за премахване на монумента заради мерки за безопасност, докато истинската причина би трябвало да бъде скъсването с унизителната митология за "освободителната Червена армия" и възстановяването на историческата истина за окупацията на България от Съветите през септември 1944 г. 

Прочетете повече прочетете повече

Комисията по отбрана одобри предаването на Украйна на ракети с отпаднала необходимост

МО да предприеме действия за присъединяване към коалицията от държави за изграждане на способности на Военновъздушните сили на Украйна за използване на самолети F-16

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени