Премиерът провери изграждането на пътя до Рилския манастир, където имаше свлачище

Премиерът Бойко Борисов инспектира изграждането на подпорната стена по пътя за Рилския манастир. Той е придружен от заместник-министъра на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков и кмета на град Рила Георги Кабзималски

Премиерът Борисов, зам.-министър Нанков и кметът на община Рила Кабзималски
Премиерът Борисов, зам.-министър Нанков и кметът на община Рила Кабзималски

"Разкошен път до Рилския манастир. Правим 4 главни улици в град Рила. Благодаря на кмета на град Рила, че оттегли жалбата си за пречиствателната станция до Рилския манастир – дадохме 2 милиона за нея. Искам тук да е като картичка, всичко да е направено", разкри премиерът Борисов.

Заместник-министър Николай Нанков обясни, че на това място е имало тежко свлачище. "Трудно беше изваждането на строителни разрешения", добави той.
Пътят и подпорната стена към Рилския манастир
Строител, работещ на обекта навлезе в подробности относно тези специфики на изграждането на пътя и подпорната стена. "Изключително трудно беше укрепването на пътя.  150 метра е подпорната стена. 3 метра е еластичната ограда", сподели с премиера и колегите му той.

Кметът Кабзималски добави, че в общината са санирани училищата, детските градини. Изпълнени са или предстои да се случат много социални проекти.
Подпорната стена на мястото на свлачището

Още от "България"

Последни новини

Най-четени