Премиерът Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа

Отбелязано беше успешното българско домакинство на Инициативата "Три морета"

Стефан Янев и Херо Мустафа
Стефан Янев и Херо Мустафа Източник: МС

Министър-председателят Стефан Янев проведе среща с посланика на САЩ в България Херо Мустафа. В рамките на разговора им в Министерския съвет акцент беше поставен върху стратегическото партньорство на България и САЩ и стремежа на двете страни да продължат ползотворното му развитие. Отчетено беше значението на регулярните контакти между България и САЩ в различни формати и на отличния диалог на най-високо ниво.

 

Стефан Янев и посланикът на САЩ Херо Мустафа
Стефан Янев и посланикът на САЩ Херо Мустафа Източник: МС

Премиерът Стефан Янев и посланик Херо Мустафа обсъдиха на срещата двустранното партньорство в борбата с корупцията и в сферата на отбраната и сигурността, както и потенциала на търговско-икономическите отношения на България и САЩ. Отбелязано беше още успешното българско домакинство на Инициативата "Три морета", която има последователната подкрепа на САЩ.

 

В хода на разговора посланик Херо Мустафа запозна министър-председателя Стефан Янев с планираната от американския президент Джо Байдън виртуална "Среща на върха за демокрация" в края на настоящата година. Премиерът Янев приветства инициативата и изрази очакване форумът да допринесе положително за значими в глобален план теми.

 

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени