Пристигна нова пратка с ваксини (ВИДЕО)

Тя е от препарата на Moderna

Ваксина на Модерна
Ваксина на Модерна Източник: Ameliaheartcenter.com

51 600 дози от ваксината на Moderna пристигнаха тази сутрин у нас, съобщават от здравното министерство. Те бяха доставени в сградата на "БулБио-НЦЗПБ". Това е петата доставка от този препарат за страната ни. Ваксините ще бъдат разпределени по регионалните здравни инспекции и изпратени там, където е най-необходимо.

 

В момента министър Ангелов дава брифинг, на който коментира разпространението на Ковид-19, високата смъртност и ваксинацията. "Получихме първата голяма доставка от ваксината "Moderna", а утре очакваме 151 хиляди от ваксината на "АстраЗенека", през април очакваме около 700 хиляди дози, като количеството може може да бъде увеличено след преговорите. Изключително оптимистични сме за темпа на ваксинацията, само вчера има над 10 хиляди имунизирани, разпределени са и ваксините на "Пфайзер", предстои и разпределението на "Пфайзер".  

Обмисля се разхлабване на мерките след 31 март. Това съобщи още здравният министър Костадин Ангелов. Най-вероятно учениците ще се върнат в училище на 12 април - след пролетната ваканция. Костадин Ангелов заедно с Красимир Вълчев ще изготвят списък. За заведенията ще има отваряне вероятно за тези, които могат да осигурят пространство на открито. Същото се отнася и до големите магазини, но моловете и нощните заведения остават затворени. До края на днешния ден ще има заповед.

 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени