Продължава недоволството от Covid мерките, учители и ресторантьори готови за национален протест

Те настояват цялата държавна и общинска администрация също да работи със зелен сертификат

Протест на БАЗ
Протест на БАЗ Източник: Facebook

Продължава недоволството от новите Covid изисквания в редица браншове. В отворено писмо, което разпространиха от Сдружението на заведенията, се предлага зелен сертификат да има и при наличие на тест за антитела, както е в Австрия.

 

Настоява се държавата да осигури безплатни тестове, както и цялата държавна и общинска администрация също да работи със зелен сертификат. Ако исканията им не бъдат удовлетворени, от Сдружението обявяват готовност за национални протести във всички градове от сряда.

Според синдикат "Образование" към КТ "Подкрепа", над две трети от учителите ще напуснат, ако бъде въведено изискване да притежават зелен сертификат.

 

В открито писмо до министъра на здравеопазването от синдиката посочват, че евентуално въвеждане на сертификата среща 86 на сто неодобрение, може да доведе до отлив на учители и "...брутални трудности за българските родители".

 

От  "Подкрепа" изтъкват, че запазват готовност да реагират с всички възможни средства, включващи протести и стачка при липса на диалог с министерството.

Още от "България"

Позор! Асоциацията на европейските журналисти застана на страната на Минеков и репресиите срещу "Труд"

Представителите на тази мнима журналистическа организация са обикновен ретранслатор на опорките на най-скандалните кръгове от българското задкулисие

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени