Продължава облачното време, температури - до 15°

Възможни са превалявания

Облачно, дъждовно време
Облачно, дъждовно време Източник: Depositphotos

Днес предиобед над Югозападна България ще преобладава слънчево време, докато над останалата по-голяма част от страната все още ще е предимно облачно, на места в низините и равнините ще е мъгливо.

 

Следобед облачността ще продължи да намалява, но над североизточните и планинските райони ще е значителна и на отделни места там ще превали, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

 

Вятърът ще е слаб, предимно от запад. Максималните температури ще са между 10° и 15°, в София - около 13°. Атмосферното налягане ще е малко по-ниско от средното за март.

 

Над Черноморието ще е предимно облачно, но ще е почти без валежи. Следобед облачността ще започне да се разкъсва и намалява, над южните райони до предимно слънчево време. Вятърът ще е слаб, предимно от изток. Максималните температури ще са 8°- 11°. Температурата на морската вода е 7°- 8°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

 

Над планините облачността ще е значителна, на места главно в следобедните часове с превалявания от дъжд, над 2000 метра – от сняг. Повече слънце ще има предиобед над масивите от Югозападна България. Ще духа слаб до умерен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра - около 1°.

 

Мъгливо време, мъгла
Мъгливо време, мъгла Източник: Shutterstock

В понеделник денят ще започне с предимно слънчево време, а на места в низините и котловините - с мъгла или ниска облачност. По-късно през деня вятърът от югоизток ще се усили. В Източна България видимостта ще се подобри и ще бъде предимно слънчево, а над Западна облачността ще се увеличи и ще започнат валежи от дъжд.

 

Във вторник ще бъде облачно, с валежи от дъжд, в планините над 1500 - 1600 метра - от сняг; има повишена вероятност на места да са значителни по количество. Вятърът ще се ориентира от североизток и с него ще проникне относително студен въздух; температурите ще се понижат с 3-4 градуса.

Още от "България"

Община Мездра кани жителите и гостите на гр. Мездра на официалното откриване на 50-ите юбилейни Празници на културата "М

В музикалния спектакъл "Дихание" участват популярния български поп и оперен певец Орлин Горанов, солисти и Симфоничния оркестър на Музикално-драматичен театър "Константин Кисимов" - Велико Търново

Прочетете повече прочетете повече

Министърът на културата маестро Найден Тодоров и Националният оркестър направиха нови записи на химните на Република Бъл

Основа на музиката и текста на химна на Република България е песента "Горда Стара планина", написана от Цветан Радославов през 1885 г.

Прочетете повече прочетете повече

Златните момичета на България Стилияна Николова и Боряна Калейн с нов триумф в Баку

Стилияна Николова игра само един финал и взе златото на бухалки, Боряна Калейн спечели злато на топка и лента и сребърен медал на обръч във финалите на отделните уреди

Прочетете повече прочетете повече

Вътрешното удовлетворение от добрите дела е отблясък на пасхалната радост, каза митрополит Йоан

Когато човек сам се бори със злото, надявайки се само на себе си, то победата се оказва непосилна, каза още владиката. Той допълни, че ако човекът обаче призове Божията помощ, то ще излезе от тази битка победител

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени