Проф. Ангелов: Масовата ваксинация ще започне през февруари или март

Пратките ще отидат до 5 точки в страната. След това започва разпределянето по останалите РЗИ-та, така че да продължим ваксинацията на всички лица на първа линия - българските медици. Това каза на брифинг министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов

Министър Костадин Ангелов
Министър Костадин Ангелов Източник: @DrKostadinAngelov

Той и Богдан Кирилов, изпълнителен директор на ИАЛ (Изпълнителна агенция по лекарствата), дадоха брифинг по повод пристигането на втората доставка от ваксини на Pfizer/BioNTech за България. Тази сутрин ваксините пристигнаха в логистичния център на Летище София, откъдето те ще бъдат разпределени до всички точки на страната.
"Масовата ваксинация ще започне през февруари или март. Много бързо, когато дойде втората ваксина ще стартираме масовата ваксинация. Тя ще започне с възрастните хора. Ваксинацията в България се извърша безплатно и напълно доброволно, като амбициите на здравните власти е ваксина да бъде поставена на около 70% от населението", обяви Ангелов.
"Броят на желаещите да се ваксинират се увеличава. Българските граждни трябва да бъдат спокойни и всеки, който иска да се ваксинира ще има тази възможност...Ако всички действаме заедно като един отбор, съм сигурен, че победата ще бъде наша", допълни той.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени