Проф. Ангелов разобличи Радев за Шипка: Това е една много голяма лъжа!

"Или президентът лъже, или лъжат президента. Трябва да сме наясно какво точно се случва", коментира днес Ангелов

Министър Костадин Ангелов
Министър Костадин Ангелов

Здравният министър проф. д-р Костадин Ангелов сложи точка на спекулациите, че властта е забранила тържествата за Трети март на връх Шипка. Темата беше бурно коментирана от президента Румен Радев, който вчера заяви, че "властта отново се опита да постави под карантина националната ни памет".

"Това е една много голяма лъжа. Или президентът лъже, или лъжат президента. Трябва да сме наясно какво точно се случва", коментира днес Ангелов. По време на брифинга на Националния оперативен щаб (НОЩ) той изчете писмото, изпратено до Дирекция "Държавен протокол" по повод националния ни празник, в което се казва, че "считаме, че провеждането на чествания и празнични събития следва да бъде позволено, но ограничено до събития на открито". "В писмото, което аз съм написал до дирекция "Държавен протокол", казвам следното: „Предвид значимостта и символиката на националния празник на Република България 3 март, считаме, че провеждането на празнични събития следва да бъде позволено, но ограничено до провеждане на открито," възмути се здравният министър.

"Хайде сега ми кажете кое беше забранено? Имаше ли пропусквателен пункт? Имаше ли органи на РЗИ? Кой беше наказан, че е бил там (на връх Шипка, бел. ред.)?", запита министърът.

 

"Много ми е трудно аз да се обяснявам за лъжите на хората, които ги изричат. Не ми се иска повече да коментирам думите на президента от миналата година досега, но когато се изричат толкова много лъжи в публичното пространство, почвам да разбирам кое точно отвръщава обикновени хора от политиката – ето това – лъжата!", заяви проф. Ангелов.

 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени