Проф. Асен Балтов: Гръцкият студент е починал от хематом след нещастен случай, провежда се проверка

Проф. Костадин Ангелов информира, че няма данни да се е ваксинирал

Проф. Асен Балтов
Проф. Асен Балтов Източник: УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов"

Гръцкият студент е починал от тежък хематом в мозъка, получен от удар след нещастен инцидент, а по случая е назначена проверка, заяви пред NOVA NEWS директорът на болница "Пирогов" проф. Асен Балтов по повод информация за починал след ваксина млад мъж. Според информация в гръцки медии студентът по медицина е живял в България и е бил ваксиниран на 22 февруари. Здравният министър Костадин Ангелов оспори факта той да се е имунизирал изобщо. "Това, което се знае, е че има проблем с този студент от травма на главата при падане вкъщи. Ще изчакаме да завърши цялата проверка. По първоначални данни в системата за записване за поставена ваксина срещу COVID-19, неговото име и неговото временно ЕГН не съществува в системата, което показва, че в България на него не му е поставяна ваксина. Това са първоначалните данни от разговор, който проведох сутринта с директора на "Пирогов", обясни проф. Ангелов.

 

"През последните дни бавно и плавно се увеличават хоспитализираните. Правим всичко възможно да увеличим своя капацитет, сега сме много по-подготвени и грижите са по-адекватни. Четвърта вълна може и да няма, но ако има, ще е през есента", каза проф. Асен Балтов. Той подчерта, че в "Пирогов" няма настанени ваксинирани пациенти. "Младите се заразяват повече сега, като проблем е, че те в началото си мислят, че болестта ще премине. Така се получават по-тежките случаи", добави той. Професор Балтов съобщи, че "Пирогов" има готовност да открие още едно отделение за COVID от понеделник, като системата е готова за още повече пациенти, като до пика според него може да се очаква нарастване на заразените с още около 1000 души.

Още от "България"

Нито едно дело, постъпило в специализираните съдилища "не е на трупчета", твърдят от съда

"Подобни изказвания на представители на изпълнителната власт и то с използване на негативни внушения, касаещи работата на съдилищата, е в разрез с върховенството на закона във всяка демократична държава", се казва още в позицията на специализираните съдилища

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени