Проф. Георги Рачев: Без сняг на Нова година, ще бъде топло и сухо

Според него до 6-7 януари температурите ще са положителни в столицата

Проф. Георги Рачев
Проф. Георги Рачев Източник: 7 дни България
Това ще е поредната Нова година, на която няма да има сняг - никакъв сняг. Ще има дъжд и ще бъде топло и сухо, заяви проф. Георги Рачев пред bTV. На 1 януари ще е топло в цяло Европа, дори в Москва ще е 0 градуса. Сибирската мечка избяга на север, допълни той. По думите му в полунощ на Нова година в Хасково и Стара Загора можем да очакваме температури между 12 и 15 градуса. 
 
Проф. Рачев обясни, че в последните години зимата е топла и "модерна", пролетта - също: "Март и април са по-студени от обичайното. Миналата година през март имаше повече сняг в София, отколкото през целия сезон", добави климатологът. Според него до 6-7 януари температурите ще са положителни в столицата. 
 
"Взривно започваме януари с температури над нормалното", категоричен е той. По думите на климатолога има вероятност за снежни превалявания. Проф. Георги Рачев допълни, че в момента времето в планината е опасно, особено за хора, които не са екипирани: "На пистата е едно, но в свободната планина е друго". 

Още от "България"

Водещи новини

Калин Стоянов: Лицето Тенчо Тенев е бил редовен гост на вечеринките на Рашков. Там е получавал инструкции срещу мен

Питам се, дали ако се бях поддал на натиск и го бях направил мой съветник или зам.-министър в МВР, както настояваха други високопоставени хора, сега щеше ли толкова откровено да внушава неистини по мой адрес, заявява вътрешният министър

Последни новини

Най-четени