Проф. Георги Рачев: От вторник влизаме в зимата

Декември ще бъде сух, прогнозира той

Зимно време
Зимно време Източник: Zonanews
Ще има сериозна промяна на времето от вторник нататък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев. Влизайки в климатичната зима - месец декември е първият такъв месец, започва хладното време. Няма да са арктически, сибирски студове, просто си влизаме в зимата, обясни той по bTV. По думите му два-три, до четири сантиметра ще е снежната покривка в Северна България към 1 декември по картата на Европейския център за средносрочни прогнози. В Южна България вероятно ще вали сняг и дъжд.
 
Температурите ще са около нулата и отново ще се редуват топли и студени дни, но определено понеделник ще е последния хубав ден. Вторник вече ще захладнее с поне от 5 до 7 градуса, съобщи проф. Рачев. Нататък нещата си остават типично есенно-зимни, без да се очертават някакви студове с мокър сняг и дъжд, добави той. 
 
Средните декемврийски температури ще са от между 0 и 4 градуса, ще има и повече валежи. "Изпращаме декември месец практически сух", отбеляза климатологът. Според него сняг в планините се очаква на 3, 4, 5 декември, както и на 9 и 10 декември.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени