Проф. Георги Рачев: В събота се захлажда, времето е нормално за края на октомври

От петък се очаква повишение на температурите и ще от порядъка на 14-15 градуса

Прогнозата за времето на проф. Рачев
Прогнозата за времето на проф. Рачев Източник: bTV

Топло ще остане времето в петък, но от събота ще захладнее. Такова ще бъде времето до четвъртък. Това каза в ефира на bTV климатологът проф. Георги Рачев, уточнявайки, че не става въпрос за студове, а за време, нормално за края на октомври.

 

Атмосферното налягане над цяла Европа е много високо и то ще се задържи. В зависимост от това къде ще бъде центърът на високото атмосферно налягане ще опредяла времето в България. Средиземноморски циклон се е зародил над северните брегове на Африка, който ще определя пък времето в Гърция.

 

В първите дни на следващата седмица минималните температури в Пловдив ще са ниски. В петък отново се очертава слънчево време и високи температури. От петък се очаква повишение на температурите и ще от порядъка на 14-15 градуса.

Още от "България"

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Подкрепете концепцията "Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион"

Проектната идея обединява - 18 общини, 9 държавни и общински болници, висше и средно училища, фирми, НПО, иновативни центрове и Министерство на здравеопазването

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени