Проф. Георги Рачев: Януари започва ударно с много топлина

Има голяма вероятност 2023 г. да завърши като култова по отношение на глобалната температура на Земята, каза още той

Слънчево и топло време
Слънчево и топло време Източник: Zonanews

Декември си отива ужасно топъл. Няма да успее да подобри рекордите, но ще бъде в топ 3 на класацията. Януари започва ударно с много топлина, която ще продължи в първите 3-4 дни. Не само над Европа ще бъде топло. Това обясни пред bTV климатологът проф. Георги Рачев.

 

"Има голяма вероятност 2023 г. да завърши като култова по отношение на глобалната температура на Земята", каза още той. Проф. Рачев допълни, че на Балканите ни очаква много топла новогодишна вечер. $В София до 4 януари ни очакват минимални температури около нулата и максимално между 10-13 градуса. Вероятността за валежи е нулева, добави той.

 

В Плевен до 4 януари ни очакват максимални температури от 10-13 градуса и максимални между 1-3 градуса. Във Варна до 4 януари ни очакват минимални температури между 3-4 градуса, очаква се максималните да стигнат 13-15 градуса. В Пампорово до 4 януари ни очакват минимални температури от -2 до 1 градуса и максимални до 10 градуса, подчертапрофесорът.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени