Проф. Герджиков: Политиката към Скопие не бива да се променя

Председател на предизборния щаб на двойката Герджиков-Митева е Димитър Танев, който е бил депутат от Реформаторския блок

Проф. Анастас Герджиков
Проф. Анастас Герджиков Източник: bTV
Политиката на България към Северна Македония не бива да се променя. Това заяви кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков, цитиран от БНР.
 
"Външната политика на една държава трябва да е постоянна, както когато се сменя правителството, така и ако се смени президентът. Според мен в случая с Република Северна Македония се изисква още по-постоянна политика, за да покажем на нашите западни съседи, че не става дума за някаква конюнктурна идея, а става дума за нещо просто: Ние ги подкрепяме, както и останалите 5 държави от Западните Балкани, но очакваме те да изпълнят това, което винаги сме искали, а именно да изпълняват Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество", каза той.
 
Изказването си Герджиков направи след среща с ръководството на СДС. На нея лидерът на партията Румен Христов увери, че подкрепата, която той и Невяна Митева получават, е абсолютна и безусловна.
 
На въпрос за казуса "двойно гражданство на Кирил петков", Анастас Герджиков заяви": "Аз няма да коментирам злободневната страна, нито ще си служа с имена. Ще го кажа обаче така: "Няма по-важно, няма по-голяма абсолютна ценност от върховенството на закона. Трябва да има правила и те да се спазват".
 
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков представи председателя на предизборния си щаб. Това е Димитър Танев, който е бил депутат от Реформаторския блок и главен секретар на Министерството на образованието по времето на Даниел Вълчев.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени