Проф. Кантарджиев: Малко боли, като те рита краставо магаре

Той каза, че въпреки протестите, трудно би се върнал в Националния център по заразни и паразитни болести дори при покана да го направи

Проф. Тодор Кантарджиев
Проф. Тодор Кантарджиев Източник: Bulgaria ON AIR
"За да те обиди – трябва да те обиди някой, който ти е най-малкото равностоен. Е, малко боли като те рита краставо магаре, да те ритне един кон е по-друго", заявява пред "Bulgaria ON AIR" проф. Тодор Кантарджиев. "Помолих моите колеги да се въздържат от такива неща, защото някакви заплахи са отправяни от г-н министъра. На тези, които си помислиха за мен с добро последните дни, искам да им благодаря сърдечно", добави още проф. Кантарджиев.
 
Той каза, че въпреки протестите, трудно би се върнал в Националния център по заразни и паразитни болести дори при покана да го направи. Но вече има планове за свободното си време. "Не съм се унижавал да питам каквото и да било и да се моля за каквото и да е. Мисля, че всички знаят кой съм аз, какво работих и какво правих последната година. Не го очаквах, защото по време на епидемия никой не закача лекарите. Обикновено саморазправите от завист и на лична основа са след епидемиите", каза проф. Тодор Кантарджиев.
 
Зад проф. Кантарджиев за пореден ден застанаха неговите колеги. "Той живее с проблемите на хората и нашата молба към Министерството на здравеопазването е професорът да бъде възстановен като директор на центъра", сподели главният счетоводител в НЦЗПБ Елена Делчева.
 
 
 
 
 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени