Проф. Костадин Ангелов в отговор: Някои от вас палеха маски и казваха, че няма пандемия

По отношение на българските лекари той увери народните представители, че съсловието помни кой е бил до тях в трудните времена и кой е осигурил всичко, от което са имали нужда

Проф. Костадин Ангелов в НС
Проф. Костадин Ангелов в НС Източник: Tribune

Някои от вас палеха маски и казваха, че няма пандемия. Сега сте загрижени за здравето на хората. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов от парламентарната трибуна в отговор на ДБ, БСП, ДПС и "Изправи се! Мутри вън!", съобщава Tribune. "Слушах всичко, което се каза за НОЩ. Гледах много внимателно загрижеността на всеки от изказалите се. Не разбирам едно - когато се говори за загриженост на здравето на всички, кога сме истински? Когато говорим от трибуната или когато стоим в залата без маски. Ето, например, г-жо Дончева, вие неправилно си носите маската. Тогава за каква мисъл за здравето на гражданите говорим", попита Ангелов.

 

Той подчерта, че българското здравеопазване и българските лекари не заслужават това, което се случва в тази зала.

"Г-жо Манолова, разбирам, че искате да вляза в диалог с вас, но аз не искам диалог", отговори на виковете на Мая Манолова от зала здравният министър. Според него е лесно да се четат декларации от трибуната, когато третата вълна на пандемията е към края си. "Къде бяхте вие по време на втората вълна, когато нямахме кислород в болниците, къде бяхте? Някои от вас влизаха в болниците за два дни и си правиха снимки", напомни Ангелов.

 

По отношение на българските лекари той увери народните представители, че съсловието помни кой е бил до тях в трудните времена и кой е осигурил всичко, от което са имали нужда. Много ви моля, управлението на държавата изисква нещо много важно. Коронакризата е най-важното нещо, което стои в момента пред българския народ като изпитание. Подобен тип изказвания от парламентарната трибуна, които разклащат доверието в институциите, които подлагат под съмнения взетите успешни решения до момента и които разклащат доверието в българските лекари, няма да доведат до нищо хубаво, посочи той.

 

"И с третата вълна се справихме. Справихме се и с втората вълна. Благодаря Ви, г-н Хаджигенов, че си сложихте маската. Хубаво е, че вчера говорихте за съединението, но докажете, че може да се грижите за здравето на хората", завърши здравният министър. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени