Проф. Костадин Ангелов в отговор: Някои от вас палеха маски и казваха, че няма пандемия

По отношение на българските лекари той увери народните представители, че съсловието помни кой е бил до тях в трудните времена и кой е осигурил всичко, от което са имали нужда

Проф. Костадин Ангелов в НС
Проф. Костадин Ангелов в НС Източник: БГНЕС

Някои от вас палеха маски и казваха, че няма пандемия. Сега сте загрижени за здравето на хората. Това каза министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов от парламентарната трибуна в отговор на ДБ, БСП, ДПС и "Изправи се! Мутри вън!", съобщава Tribune. "Слушах всичко, което се каза за НОЩ. Гледах много внимателно загрижеността на всеки от изказалите се. Не разбирам едно - когато се говори за загриженост на здравето на всички, кога сме истински? Когато говорим от трибуната или когато стоим в залата без маски. Ето, например, г-жо Дончева, вие неправилно си носите маската. Тогава за каква мисъл за здравето на гражданите говорим", попита Ангелов.

 

Той подчерта, че българското здравеопазване и българските лекари не заслужават това, което се случва в тази зала.

"Г-жо Манолова, разбирам, че искате да вляза в диалог с вас, но аз не искам диалог", отговори на виковете на Мая Манолова от зала здравният министър. Според него е лесно да се четат декларации от трибуната, когато третата вълна на пандемията е към края си. "Къде бяхте вие по време на втората вълна, когато нямахме кислород в болниците, къде бяхте? Някои от вас влизаха в болниците за два дни и си правиха снимки", напомни Ангелов.

 

По отношение на българските лекари той увери народните представители, че съсловието помни кой е бил до тях в трудните времена и кой е осигурил всичко, от което са имали нужда. Много ви моля, управлението на държавата изисква нещо много важно. Коронакризата е най-важното нещо, което стои в момента пред българския народ като изпитание. Подобен тип изказвания от парламентарната трибуна, които разклащат доверието в институциите, които подлагат под съмнения взетите успешни решения до момента и които разклащат доверието в българските лекари, няма да доведат до нищо хубаво, посочи той.

 

"И с третата вълна се справихме. Справихме се и с втората вълна. Благодаря Ви, г-н Хаджигенов, че си сложихте маската. Хубаво е, че вчера говорихте за съединението, но докажете, че може да се грижите за здравето на хората", завърши здравният министър. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени