Проф. Михаил Константинов: ЦИК е законно конструирана, но съставът й е избран манипулативно, за да загуби ГЕРБ

В момента сме заобиколени от чудовищни лъжи, разкри проф. Константинов

Проф. Михаил Константинов
Проф. Михаил Константинов Източник: Zonanews

В момента сме заобиколени с чудовищни лъжи. Това заяви пред БНТ математикът проф. Михаил Константинов. Даде пример, че в Европа сме на пето място по смъртност от COVID-19, а лъжата е, че сме първи в света. Той критикува начина, по който е съставена последната Централна избирателна комисия. ЦИК е законно конструирана, но съставът й е избран манипулативно, за да загуби ГЕРБ, разкри проф. Константинов.

 

Определи го като манипулация и "майсторска лъжа". Коментира, че резултатите от изборите са такива, каквито са. Има една етика, която трябва да се спазва. Допълни, че не е обиден от отстраняването си от "Информационно обслужване". Отчете, че службата е обработила от 2003 година досега резултатите от 30 национални избори и референдуми.

 

Срещу нашата работа няма нито едно възражение за 18 години, заяви Константинов. 600 000 души по-малко са гласували на 11 юли спрямо 4 юли. Къде изчезнаха тези хора, заяви Константинов. Коментира две от предимствата на машините - няма недействителен вот и по-бързо се отчитат резултатите. Допълни обаче, че в Европа само в град Брюксел гласуват единствено с машини.

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени