Професор Рачев: Без сняг до края на ноември

В Западна Европа се очаква студ, но у нас остава по-топло за сезона

Есенно време
Есенно време Източник: Zonanews

"Много динамика ще има през следващите дни  ще има много студ в Европа, но при нас ще е колкото да се усеща, че идва зимата. Валежи от сняг до края на месеца не се очакват", прогнозира климатологът проф. Георги Рачев в предаването "Тази сутрин" по bTV. 

 

По думите му в следващите дни - събота, неделя и понеделник, времето ще бъде благоприятно, а във вторник ще завали. "В момента сме на 10 - 15% от валежната норма, но затова сме с 2 - 4 градуса по-топло, отколкото трябва, дори по високите части на планините е е топло", обясни проф. Рачев. 
 
Той отбеляза още, че към 25 ноември над Западна Европа ще се спусне студен въздух и температурите ще са от минус 5 до минус 10 градуса, но ние оставаме в периферията на тези процеси. 

Още от "България"

Председателят на НСИ казва в парламента, дали България е готова за еврото

Още от деня на въвеждане на еврото титулярите на сметки ще могат да теглят от тях само евро, независимо дали тегленето ще става чрез АТМ/ПОС устройство или в офиса на банка, платежна институция и други

Прочетете повече прочетете повече

Внезапна вечерна проверка на полицията в трите центъра за бежанци в София

След инциденти с бежанци, единият от които именно в центъра в кв. "Овча купел", бяха внесени промени в закона, според които полиция, а не частни фирми трябва да охраняват центровете

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени