Прогноза за 25 септември 2024 г.: Повече облаци и валежи в Западна България, а на изток - слънце

Mаксималните температури ще са между 28-32°С в Горнотракийската низина и Централна България

Облачно време
Облачно време Източник: Pinterest

През нощта срещу сряда ще преобладава ясно време. Повече облаци очакваме над Северозападна България. Ще духа слаб североизточен вятър. В котловинните полета и равнините ще се образуват и мъгли. Това информират от Meteo Balkans.

 

Минималните температури ще са между 10°С и 14°С. Малко по-топло ще се задържи над Източна България - до 15°С - 16°С. В планинските райони ще има условия и за слани.

 

През деня в сряда до обяд ще е предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличи. Очакват се валежи, а на места е възможно дори да прегърми. 

 

Mаксималните температури ще са между 28-32°С в Горнотракийската низина и Централна България. Малко по-ниски ще са в планинските райони - до 25-26°С и западните райони. 

 

Прогноза, 25 септември 2024 г.
Прогноза, 25 септември 2024 г. Източник: Meteo Balkans

Времето в София

През нощта срещу сряда ще преобладава разкъсана облачност. Минималните температури ще са между 10-12°С, а максималните – около 27°С. След обяд ще с разкъсана облачност, която до края на деня ще се вплътни. Ще има условия и за валежи.  Ще духа слаб източен вятър.

 

Времето в планините

Около обяд времето ще е предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличи. Очакват се валежи в Рило-Родопския масив.Ще духа умерен южен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°С, на 2000 метра – около 12°С.

 

Времето по Черноморието 

През деня времето ще е предимно слънчево. Ще има слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 25°-26°С. Температурата на морската вода ще се повиши и ще е между 21°-23°С. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

 

Времето на Балканите

През следващите 24 часа над западните райони от полуострова облачността ще се увеличи, ще започнат и валежи от дъжд. Над останалата част - ще е слънчево и топло. 

Още от "България"

Враца – домакин на най-мащабното хип-хоп събитие в страната

Чрез фестивала се цели да бъде насочено вниманието на младежите към това, че хип-хоп изкуството и културата имат възможност да отправят силни и градивни послания срещу насилието, агресията и наркотиците

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени