Прогноза за 26 септември 2024 г.: Ще се радваме още на хубаво време

Максималните температури ще са между 25° и 27°С, но сутрин ще е хладно, прогнозират от Meteo Balkans

Слънчево и горещо време
Слънчево и горещо време Източник: Zonanews

През нощта срещу четвъртък ще преобладава ясно време. Повече облаци очакваме над СЗ и Централна България, където на места ще превали краткотраен дъжд. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. В котловинните полета и равнините ще се образуват и мъгли. 

 

Минималните температури ще са между 10°С и 14°С. Малко по-топло ще се задържи над Източна България - до 16°С - 18°С. През деня в четвъртък до обяд ще е предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще е разкъсана, предимно средна и висока. 

 

Mаксималните температури ще са между 26-29°С в Горнотракийската низина и Централна България. Малко по-ниски ще са в планинските райони - до 24-25°С.

 

Времето в София

През нощта срещу четвъртък ще преобладава разкъсана облачност. Минималните температури ще са между 12-15°С, а максималните – около 27°С. През деня ще с разкъсана облачност. Ще духа слаб източен вятър.

 

Времето в планините
Около обяд облачността също ще намалее до предимно слънчево време. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 22°С, на 2000 метра – около 14°С.

 

Времето по Черноморието 
През деня времето ще е предимно слънчево. Ще има слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са от 24°-25°С.

Температурата на морската вода ще се повиши и ще е между 21°-23°С. Вълнението на морето ще бъде 2-4 бала.

 

Времето на Балканите
През следващите 24 часа над западните райони от полуострова облачността ще се увеличи, но не се очакват валежи. Над останалата част - ще е слънчево и топло. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени