Прогноза за времето през първата десетдневка на декември

Очакват се резки промени в температурите

Сленчево и студено зимно време
Сленчево и студено зимно време Източник: Zonanews

В края на ноември и началото на декември ще преживеем резки промени в температурите - от усещане за зима в първите дни на настоящата седмица до пролетни показания на термометрите с приближаването на почивни дни.

 

В понеделник призори облачността ще е по-значителна около планините в ранните часове, но тенденцията е тя да се разкъсва с превес на слънчево време по-късно, предава NOVA. Ще духа вятър с по-силни пориви в Стара планина, Предбалкана и Лудогорието. Температурите призори - до минус 7 - минус 8 градуса в котловините на Запад. Следобед - от нула до 5-6 градуса.

 

Вторник и сряда до обяд ще има нова валежна обстановка покрай преминаването на пореден циклон. Преобладаващите валежи ще са от дъжд в равнинната част на страната и сняг по планините. В сряда още около обяд процесите ще са приключили с изгледи облаците да се разкъсват и намаляват.

 

След мразовита сутрин, в четвъртък ще започне затопляне. Така в първите дни на декември дневните температури ще са между 12 и 17 градуса, до 20 в някои обичайно топли райони.

 

С голяма вероятност преди Никулден ще се оформи пореден циклон в Средиземноморието. 2, 3 и 4 декември ще са дните с валежи. На този етап предварителните прогнози са за дъжд, който с понижаването на температурите в неделя срещу понеделник да преминава в сняг с локални интензивни извалявания.

 

След тази динамична обстановка времето ще е по-спокойно, без съществени валежи, но ще остане студено с дневни температури от нула до 7-8 градуса. Затопляне се очаква около 10 декември.

Още от "България"

МС опроверга твърденията, че НАТО готви голям конфликт в Черно море и Варна за база

Руската пропаганда неслучайно насочва вниманието именно към Варна. Това е градът, който Москва двукратно бомбардира през Първата световна война, с цената на редица жертви

Прочетете повече прочетете повече

Продължава работата по изграждането на парка в ж.к. "Младост" във Враца

С осигурените от бюджета средства в размер на над 700 000 лв. се предвижда облагородяване на пространството, изграждане на нова алейна мрежа и подходящо парково осветление, озеленяване, фитнес на открито и поливна система

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени