Проходът "Петрохан" е затворен за движение

Проходът "Петрохан" е затворен. Има ограничения за тежкотоварните автомобили на проходите "Шипка" и "Твърдишки", съобщиха от Агенция "Пътна инфраструктура"

Най-тежка е пътната обстановка в Северозападна България. Сериозни снеговалежи има във Видин, Монтана и Враца. Там има и редица сигнали за паднали дървета и блокирани пътища. ОТ МВР и АПИ призовават всички водачи да бъдат внимателни поради усложняващата се пътна обстановка. Очаква се валежите да продължат до сряда-четвъртък, а след това температурите да паднат още повече и обстановката да се усложни. Преминаването през "Петрохан" е предизвикателство дори за опитните шофьори, затова от Агенция "Пътна инфраструктура" апелират проходът да се избягва и след отварянето му.

Временно е ограничено движението по пътя Горно Камарци-Витиня поради множество паднали дървета.

Пътят за Рилския манастир ще остане затворен поне до спиране на валежите заради голямото срутище там. Продължават геоложките огледи, за да се прецени, как да се укрепи районът, така че да няма опасност за пътуващите. Засега пътят ще може да се използва само от духовенството и служителите на Рилския манастир. Предстои довършване на строително-монтажните работи, които са предвидени в проекта за укрепване на участъка.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени