Прокуратурата е взела под специален надзор случая със смъртта на ст. лейтенант Тодор Манчев

По досъдебното производство се извършват всички необходими действия по разследването

Прокуратура на Република България
Прокуратура на Република България Източник: ПРБ

Във връзка с появили се публикации в медиите по повод смъртта на млад офицер от Военна полиция-Пловдив (ст. лейтенант Тодор Манчев, бел. ред.) във Военноокръжна прокуратура-Сливен е образувано досъдебно производство и веднага е направен оглед на място от военен следовател, съобщават от прокуратурата.

 

Внезапно възникналият трагичен случай налага своевременно изясняване на множество обстоятелства, както на мястото на местопроизшествието, така и в местоработата на починалия. С оглед на това, както и на повишения обществен интерес, досъдебното производство бе взето на специален надзор от Военно-апелативна прокуратура и Върховна касационна прокуратура.

 

По досъдебното производство се извършват всички необходими действия по разследването. Досега след проведените първоначални огледи са назначени съдебномедицинска, 2 съдебнохимически, съдебнобалистична и съдебнотехническа експертизи. Събират се писмени доказателства и са планирани в интензивен ред разпити на свидетели, имащи отношение към предмета на доказване.

 

Още от "България"

Фестивалът на камерния танц Хасково 2024 единствен в България събира на една сцена танцьори от националните училища по

За три дни на сцената на Младежки център Хасково ще бъдат представени 432 танца. Участниците са над 550 от 50 танцови формации от 20 град

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени