Пролетни бури и кратки, но интензивни валежи до края на май

Има и риск от градушки

Пролетно време с дъжд
Пролетно време с дъжд Източник: Zonanews

След краткото захлаждане, в следващите дни дневните температури отново ще се върнат към типичните пролетни нива между 20 и 25 градуса. Времето обаче остава неустойчиво с чести следобедни валежи с гръмотевици и с риск от дребни градушки.

 

В петък призори температурите ще са между 9 и 14 градуса, а в най-топлата част на денонощието - между 20 и 25 градуса. В последния работен ден облаците ще се разкъсат и слънцето ще се покаже почти над цялата страна.

 

Около обяд в източната половина на страната ще се образува гръмотевична облачност и до вечерта ще превали с гръмотевици. Бурите ще са по-мощни в Предбалкана и Дунавската равнина.

 

През почивните дни температурите ще се запазят почти без промени. Отново в часовете следобед ще има условия за локален краткотраен валеж с гръмотевици в Северна България.

 

В неделя предпоставки за подобен тип локални следобедни валежи с гръмотевична активност ще има в Югозападната поиловина на страната и конкретно около Рило-Родопската област.

 

В последната пълна седмица на май обстановката ще се запази без особени промени. Вследствие на преминаващи средиземноморски смущения времето ще остане пролетно топло с дневни температури между 21 и 25 градуса.

 

Сутрините ще са преобладаващо слънчеви, а следобедите ще се развива гръмотевична облачност с краткотрайни, на моменти интензивни валежи с гръмотевична активност.

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени