Пролетни температури в началото на декември

Сняг ще натрупа към 9 декември

Топло зимно време
Топло зимно време Източник: Depositphotos

В първия ден на декември ще има осезаемо затопляне, с дневни температури между 12 и 17 градуса. Рано призори в някои ниски райони, защитени от вятъра, е възможно видимостта да е понижена. Денят ще е с променлива облачност с разкъсвания, без валежи. Вятърът ще е от юг-югозапад и ще е силен с параметри на фьон по северните склонове на планините.

 

Първите декемврийски почивни дни ще започнат с мъглива сутрин. Съботата обаче отново ще е по-топла от обичайното - вятърът ще повишава температурите и термометрите ще покажат до 20 и малко над 20 градуса в Източна България. Облачността в хода на деня ще е променлива с възможни краткотрайни ръмежи. Отново ветровито с особено мощни пориви по Централното и Южното Черноморие.

 

Студен атмосферен фронт ще премине над страната ни в неделя. Валежите ще са от дъжд, в хода на деня – по-съществени в Южна и Източна България. Температурите в голяма част от страната ще са по-ниски – между 10 и 15 градуса, на изток – до 20 по Южното Черноморие.

 

Застудяването в неделя вечерта и в понеделник ще създаде условия за снеговалежи и поледици в планините, в някои предпланински райони, на повече места в Централна и Източна България.

 

Времето през първата пълна седмица на декември ще е динамично, по-често облачно. В средата на периода ще има валежи от дъжд, а към 8-9 декември, покрай развитието на пореден циклон в Средиземноморието ще има и снеговалежи с потенциал за натрупване.

Още от "България"

България и Франция подписаха Декларация за сътрудничество в областта на ядрената енергетика за граждански цели

Ядрената енергетика, декарбонизационните цели и възможностите за развитие на възобновяемите енергийни източници бяха основните теми

Прочетете повече прочетете повече

Сметната палата за ковид пандемията: В началото е постигнато значително по-ниско равнище на извънредна смъртност в сравн

През 2020 г. общата изплатена сума за обезщетения за временна неработоспособност поради COVID-19 е в размер на над 68 млн. лв., през 2021 г. - близо 140 млн. лв.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени