Протестиращите от "Възраждане" пробиха полицейския кордон, пред вратите на парламента са (ВИДЕО)

Има много ранени протестиращи

Протестиращи опитват да проникнат в парламента
Протестиращи опитват да проникнат в парламента Източник: Скрийншот/Фейсбук

Безпрецедентни мерки за сигурност са взели правителството и в частност вътрешният министър Бойко Рашков заради днешния протест на "Възраждане" пред Народното събрание. Стотиците полицаи не успяват да удържат хилядите протестиращи и те са на път да влязат в сградата на парламента.

 

"За да не ме допуснат до участие днес управляващите пратиха в домашен отпуск цялото ръководство на държавата", каза пред протестиращите самият Костадин Костадинов, който се включи по видео връзка от дома си.

 

Пред главния вход на парламента имаше стотици полицаи, наредени в пет плътни редици, които първоначално не позволяваха на простиращите да се доближат до сградата.

 

Протестиращи опитват да нахлуят в парламента
Протестиращи опитват да нахлуят в парламента Източник: NOVA

В момента се стигна до сблъсъци, след като протестиращите успяха да пробият кордона на полицаите. Натискът на протестиращите нарасна, те стигнаха до вратите на Народното събрание и опитват да проникнат вътре.

Полицаите приложиха сила и помощни средства, има много ранени протестиращи. Има и много задържани протестиращи, които полицаите отвеждат от площада пред НС.

Според Виктор Димчев има 4300 протестиращи
Според Виктор Димчев има 4300 протестиращи Източник: Facebook



Според Виктор Димчев, на протеста има около 4300 души, които той е преброил със специализиран софтуер. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени