Провокацията "Възстановена плоча на Петимата от РМС" оцеля само един ден

Тя бе възстановена по инициатива на червения кмет на столичния район „Изгрев“ Делян Георгиев. Неизвестни счупиха възстановената паметна плоча на "Петимата терористи от РМС" в столичния квартал „Дианабад“

Провокацията "Възстановена плоча на Петимата от РМС" оцеля само един ден
Провокацията "Възстановена плоча на Петимата от РМС" оцеля само един ден Източник: blitz.bg

Провокацията по възстановяването на паметната плоча на просъветските терористи бе извършена със съдействието на кмета на район „Изгрев“ Делян Георгиев от БСП, избран с подкрепата на „Демократична България“. Събитието предизвика множество гневни реакции в медиите.

Столичният зам.-кмет по културата и образованието доц. д-р Тодор Чобанов разкри по-рано днес пред БНТ подробности за тази провокация на крайнолеви елементи в София. 
"От вчера извършваме проверка. Законовите процедури по възстановяването на плочата не са извършени. Има данни за самоуправни действия на районния кмет", категоричен бе зам.-кметът. 
"Столичната община не е знаела, че плочата ще бъде върната и решението не е съгласувано. Не е гласувано и на Столичен общински съвет", каза още той. 

Провокацията
Провокацията "Възстановена плоча на Петимата от РМС" оцеля само един ден Източник: blitz.bg

След болшевишкия преврат през 1917 г. Москва започва активен износ на тероризъм и революция, а България става истински „полигон на сатаната”. Балканите са разглеждани от болшевишките вождове като много подходящо място, където може да се случи следваща революционно-терористична вълна. Историкът Цочо Билярски много точно описва периодът на болшевизацията на БКП след преименуването й от социалдемократическа на комунистическа като „една история, изпъстрена с много кръв, с подготвяне и изпълнение на много убийства, заговори и атентати“. Страната ни е била нападната от началото на 20-те години на миналия век от солидно заплатени и безмилостни в теорията и още по-безмилостни в практиката масови килъри, с далеч отиващи цели, свързани основно с поробването на страната ни от Съветите. Двадесет години по-късно „Петимата от РМС“ са продължители на това сатанинско антибългарско дело, заклети мизантропи и платени болшевишики терористи, които са част от ръководството на младежкото крило на комунистическата партия по времето на Втората световна война. „Героите“ всъщност са организатори на антидържавни терористични акции, участници в терористични отряди, обучавани в СССР и работещи за подмяна на законната власт в страната с просъветска диктатура на пролетариата.

 

Още от "България"

Шофьорите да внимават – започва ремонтът на част от магистрала "Тракия"

При засилен трафик в участъка от АМ "Тракия" и по указание на "Пътна полиция", може да се въвежда реверсивно движение с две ленти в посока Пловдив и една към София от 14 ч. в петък до 14 ч. в събота

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени