Публичен раздор в редиците на партията на Чалгаря в Северозападна България

"Разочаровани сме от начина, по който е подредена нашата листа, и в която не намериха място популярни и уважавани лица в областта. "Спуснатите" от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски (агент на ДС с псевдоним "Хабов", който допреди няколко месеца беше основен енергиен експерт на партията на Цветан Цветанов, бел. ред.) са експерти в техните области, но не са познати във Враца", пишат представители на общински структура на "Има такъв народ" от Северозападна България

Слави Трифонов-Чалгаря
Слави Трифонов-Чалгаря Източник: Zonanews

Скандалите и разпадът в партията на Чалгаря не спират. След като множество членове на ръководствата на партийните структури на "Има такъв народ" в Плевен, Бургас, Хасково, Монтана и Каварна напуснаха омерзени формацията, а още повече членове и активисти си отидоха заради натиск, захлахи и авторитаризъм, сега в отворено писмо срещу Трифонов избухнаха няколко структури от целия Северозапад. Те коментират забраната да се говори, спуснаха от сценариста Тошко Йорданов,както и заплахите му, че ще им стъжни живота. 

До медиите бе разпространено писмо,  в което се твърди, че е от поддръжници от Враца на новия политик, които изказват недоволство от подредбата на листата за предстоящите избори. Ето какво пише в писмото:

"Разочаровани сме от начина, по който е подредена нашата листа, и в която не намериха място популярни и уважавани лица в областта. "Спуснатите" от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски (агент на ДС с псевдоним "Хабов", който допреди няколко месеца беше основен енергиен експерт на партията на Цветан Цветанов, бел. ред.) са експерти в техните области, но не са познати във Враца. Нашият глас за реденето на листите не беше чут от никой. Не бяха взети предвид номинациите и предложенията, които направихме. Първите двама в листата почти не са идвали на място и комуникацията с тях е изключително трудна. Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни и кой е вторият? В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки! Затова е важно, когато се определят водачите на листата за парламентарните избори, то това да става след изключително точна преценка. Всяка външно наложена кандидатура без да е обсъдена с хората по места, е тревожен сигнал за нас и води до свиване на поддръжниците.  За нас, представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй, е важно с кой да работим и подкрепяме, а не кой ще бяга от листа в листа по областите. Разочаровани сме от забраната за изказване на лични мнения и провеждането на предизборна кампания. Отказът от взаимопомощ по всякакви партийни и други въпроси, както и целенасоченото бездействие, особено в период на предизборна кампания, срива доверието ни пред избирателите. Разгарящите се дебати, заплахи и интриги, в които не желаем да участваме, са индикатори за проблеми на местно ниво. С тези действия, хората по места не чувстват духа на промяната! 
 С уважение, 
Представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй".

Още от "България"

Последни новини

Най-четени