Публичен раздор в редиците на партията на Чалгаря в Северозападна България

"Разочаровани сме от начина, по който е подредена нашата листа, и в която не намериха място популярни и уважавани лица в областта. "Спуснатите" от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски (агент на ДС с псевдоним "Хабов", който допреди няколко месеца беше основен енергиен експерт на партията на Цветан Цветанов, бел. ред.) са експерти в техните области, но не са познати във Враца", пишат представители на общински структура на "Има такъв народ" от Северозападна България

Слави Трифонов-Чалгаря
Слави Трифонов-Чалгаря Източник: Zonanews

Скандалите и разпадът в партията на Чалгаря не спират. След като множество членове на ръководствата на партийните структури на "Има такъв народ" в Плевен, Бургас, Хасково, Монтана и Каварна напуснаха омерзени формацията, а още повече членове и активисти си отидоха заради натиск, захлахи и авторитаризъм, сега в отворено писмо срещу Трифонов избухнаха няколко структури от целия Северозапад. Те коментират забраната да се говори, спуснаха от сценариста Тошко Йорданов,както и заплахите му, че ще им стъжни живота. 

До медиите бе разпространено писмо,  в което се твърди, че е от поддръжници от Враца на новия политик, които изказват недоволство от подредбата на листата за предстоящите избори. Ето какво пише в писмото:

"Разочаровани сме от начина, по който е подредена нашата листа, и в която не намериха място популярни и уважавани лица в областта. "Спуснатите" от София водач на листата за предстоящите парламентарни избори Георги Георгиев и вторият в нея Иван Хиновски (агент на ДС с псевдоним "Хабов", който допреди няколко месеца беше основен енергиен експерт на партията на Цветан Цветанов, бел. ред.) са експерти в техните области, но не са познати във Враца. Нашият глас за реденето на листите не беше чут от никой. Не бяха взети предвид номинациите и предложенията, които направихме. Първите двама в листата почти не са идвали на място и комуникацията с тях е изключително трудна. Защо никой не ни попита кой да застане начело на листата в областта? И защо от медиите научаваме кой е водачът ни и кой е вторият? В крайна сметка членовете ни остават неуважени и манипулирани. Остава усещането за предрешеност и може би за задкулисни уговорки! Затова е важно, когато се определят водачите на листата за парламентарните избори, то това да става след изключително точна преценка. Всяка външно наложена кандидатура без да е обсъдена с хората по места, е тревожен сигнал за нас и води до свиване на поддръжниците.  За нас, представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй, е важно с кой да работим и подкрепяме, а не кой ще бяга от листа в листа по областите. Разочаровани сме от забраната за изказване на лични мнения и провеждането на предизборна кампания. Отказът от взаимопомощ по всякакви партийни и други въпроси, както и целенасоченото бездействие, особено в период на предизборна кампания, срива доверието ни пред избирателите. Разгарящите се дебати, заплахи и интриги, в които не желаем да участваме, са индикатори за проблеми на местно ниво. С тези действия, хората по места не чувстват духа на промяната! 
 С уважение, 
Представители на общинските структури на ИТН от Враца, Борован, Криводол, Мездра, Роман, Бяла Слатина, Хайредин, Мизия и Козлодуй".

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени