Радев нападна Кирил Петков: Високата цена на газа се дължи на двата танкера, договорени през юли

Той подчерта, че най-големите проблеми пред българските граждани са инфлацията и високите цени

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента

Високите цени на газа, обявени от КЕВР, се дължат на два танкера втечнен газ, договорени през юли. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти при завръщането си от ОАЕ. Радев имаше предвид танкерите, договорени от кабинета на Кирил Петков. Тогава говорителят на правителството Лена Бориславова обещаваше България да получава четири пъти по-евтин газ от този, който е получавала от "Газпром".

 

Радев подчерта, че най-големите проблеми пред българските граждани са инфлацията и високите цени. "Надявам се политическите партии да направят кампания, насочена с поглед към бъдещето", заяви президентът.

 

"Най-важният резултат от тези избори трябва да бъде България да има работещ парламент и устойчиво редовно правителство, които да продължат политиката в защита на българските граждани и бизнеса в условия на криза, да приемат законовата рамка по Плана за възстановяване и устойчивост и да предприемат решителните реформи с дългодсрочен хоризонт, които всички очакваме. Силно се надявам партиите да са си извлекли поуки и в тази кампания да не горят мостовете, по които ще трябва да преговарят за съставяне на правителство", заяви президентът Румен Радев.

 

Визитата на Радев беше по покана на президента на ОАЕ и владетел на Абу Даби Н.В. Шейх Мохамед бин Зайед Ал Нахаян. В рамките на посещението в присъствието на двамата държавни глава бяха подписани двустранни документи в различни сектори. Проведе се и бизнес форум с участието на наши компании, организиран от Търговската камара на Абу Даби.

Още от "България"

Три дни Хасково ще пее и танцува с "Китна Тракия пее и танцува"

Председател на журито на Първа сцена е изтъкнатият български хореограф и дългогодишен главен художествен ръководител на ансамбъл "Китна Тракия" Трендафил Димитров, членове са Красимир Димитров- хореограф и Диляна Пецова – етнограф от РИМ-Хасково

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени