Радев нарече Пеевски "дребна душица", която подозира своите низости у другите

Цялата режисирана истерия издава страх от нова партия, добави покровителят на "Пътя на Копринката"

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента

Румен Радев се нахвърли с нови критики към управляващото мнозинство. Пред журналисти протежето на ген. Решетников заяви, че цялата режисирана истерия издава страх от нова партия.

 

"Този хор на страха обедини партиите в сглобката и малките политически формации, които заедно се чувстват застрашени от ерозията на доверието. Опитомяването на лидерите на ПП-ДБ дава някакви надежди някому, че могат да подходят и към президентската институция така, но това няма да се случи", каза Румен Радев.

 

Появата на алтернатива е неизбежна. Българите очакват поява на политическа алтернатива, добави той. По думите му такава била нужна, за да се върне нормалността и европейската перспектива. Радев отказа да даде категоричен отговор дали ще оглави своя партия.

 

Той отговори и на обвиненията на Делян Пеевски, когото нарече "господин Магнитски".

"Една от най-отблъскващите привички в дребните души е това, че подозират своите низости у другите", каза президентът, цитирайки Оноре дьо Балзак.

 

На свой ред Радев също настоя за проверки. "Призовавам компетентните органи да извадят всички сигнали, преписки и дела за БТК, "Булгартабак", КТБ, ББР, язовири, магистрати, "Митници", "Дунарит", отравянето на Гебрев, офшорки, поставени лица – собственици на имоти, хотели. Останаха страшно много въпроси да висят. Обществото ни очаква отговори. Как да се борим с корупцията при това положение?".

 

Запитан как ще действа при ротацията, той обяви, че ще следва разпоредбите в Конституцията.

Още от "България"

Последни новини

Най-четени