Радев рецитира Черепа: Божков беше ударен, след като е спрял да си плаща "такса спокойствие"

Радев защити действията на най-скандалния си министър Бойко Рашков

Румен Радев
Румен Радев Източник: Kremlin.ru

Прокуратурата удря определени олигарси, но брани други. Васил Божков бил ударен, след като е спрял да си плаща "такса спокойствие". Това обяви президентът Румен Радев, който изгледа учението "Ответен удар 21" на полигона край село Корен, цитиран от Tribune.

 

Радев декларира категорично доверие в думите на хазартния бос с 19 обвинения, който се укрива в Дубай, а от 2 дни има и "черен печат" от САЩ. В четвъртък Божков отправи обвинения към САЩ, че е попаднал в списъка със санкционираните, защото Вашингтон искат да спре да подава сигнали срещу Бойко Борисов.

 

Според Радев обаче санкциите по закона "Магнитски" са "ясна диагноза за режима, който отгледа тази корупция". Той, разбира се, продължава да се държи като американски наблюдател и не дава нито едно доказателство или документ за тежките обвинения, които сипе непрекъснато. Нищо чудно утре САЩ да се позоват като източник за "гранд корупцията" в България точно на плямпаниците на Радев. 

 

"Редно ли е зад океана да ни кажат, че тук се вършат престъпления, а прокуратурата да не ги вижда. Прокуратурата взе страна на статуквото", обяви държавният глава, който е в остър конфликт с държавното обвинение и в частност Иван Гешев. Освен за прокуратурата, Радев за пореден път демонстрира и ниското си мнение за МВР.

"МВР е превзето от режима, който ни доведе да сме най-бедната страна в Европа. Трябва да има категорична промяна", защити той действията на най-скандалния си министър Бойко Рашков.  

 

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени