Радев с поредна порция кремълски опорки: Курсът на правителството е да тласка България все по-близо до войната

Радев направи коментара си преди да замине на посещение в Австрия

Румен Радев
Румен Радев Източник: Прессекретариат на Президента

Румен Радев отново доказа, че е обикновено производно на Кремъл и ген. Решетников - нещо, което анализатори от Zonanews разкриха още при издигането му за кандидат-президент през късното лято на 2016 г. Злото е сътворено и както по всичко изглежда - прокремълското творение ще ескалира в антибългарската си политика и реторика. 

 

Ново изказване на държавния глава, в което обвини кабинета, че курсът му е да тласка България все по-близо до войната в Украйна. Той призна, че "очевидно има напрежение" между него и правителството. Повод за коментара му стана заявката на министъра на отбраната Тодор Тагарев страната ни да изпрати нова военна помощ към Киев.

 

"Бойните действия ескалират, но явно някои политици не осъзнават дълбочината на проблема. Те са сякаш част от публиката на театър и са със измамното убеждение, че ще останат само зрители", каза още държавният глава.


Радев направи коментара си преди да замине на посещение в Австрия, където ще бъде по покана на канцлера Карл Нехамер. Двамата ще обсъдят влизането на България в Шенген и постигнатото от страната ни по овладяването на незаконната миграция.

 

"В интерес на цяла Европа е незабавното прекратяване на бойните действия и търсене на всички пътища за диалог, а не захранването на този конфликт с нови оръжия. Конфликтът тепърва ще става още по-голям и ще се разраства. Трябва трезва оценка за мястото и ролята на България в него", добави Радев като артикулира една от основните опорки на прокремълската пропаганда.

Още от "България"

Отпускат близо 200 млн. лв. за саниране на многофамилни жилища в засегнатите от енергийния преход региони

Общите усилия в подкрепа на развитието и устойчивостта на българските региони бяха акцент в проведените заседания на комитета за наблюдениe на ПРР 2021-2027 г.

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени