Радев в сблъсък с кметове от ГЕРБ в Калофер

Те заявиха, че не са били допуснати на среща с него

Радев в сблъсък с кметове от ГЕРБ в Калофер
Радев в сблъсък с кметове от ГЕРБ в Калофер

Скандал беляза посещението на Румен Радев в Калофер за Богоявление. Радев е провел среща с членове на Националното сдружение на кметовете на малки населени места, но няколко представители на ГЕРБ обявиха, че не са били допуснати, съобщава кореспондентът на bTV Новините в региона.
Те поискаха Радев да не дели кметовете по политически признак. Освен това повториха тезата на премиера Бойко Борисов, че няма проблем изборите да се проведат през март.

„Не може председател на сдружението да кани само кметове от БСП! Имам чувството, че тази среща е политизирана, тъй като получавам информация за дейността на сдружението, но точно за тази среща не съм информирана“, заяви Румяна Самоковарева от с. Крумово.
Самият Радев коментира, че не е делил кметовете и не е бил запознат с това кой е поканен: "Аз не знам, че има други хора, желаещи за среща с мен. Не знам. Ето, кметът ме кани, идвам тук, влизам при него".
По думите му тези, с които е говорил, са му се оплакали, че нямат логистична готовност за избори в условията на пандемия - липсват както хора за избирателните секции, така и дезинфектанти и маски.

 

Източник: bTV

Още от "България"

Прокуратурата: Законопроектът за съдебната власт съдържа сериозни недостатъци и се нуждае от редакция и допълнително обс

В становището е направен обстоен преглед на предложенията за промени като са изложени аргументи за това, че някои от тях не съответстват на Конституцията и са в противоречие с принципите на правовата държава

Прочетете повече прочетете повече

Еврокомисар Йохансон: България и Румъния са напълно готови за сухопътен Шенген

От началото на годината опити за нелегално преминаване на границата ни са направили малко над 7 000 лица. За сравнение миналата година лицата са били 27 000, заяви Калин Стоянов

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени