Радев влезе в открита война с ПП: Това са шарлатани и аз бях първият излъган от тях (ВИДЕО)

Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяната, каза още Радев

Румен Радев
Румен Радев Източник: Пресслужба на Президента на РБ

Президентът Румен Радев говори пред журналисти по актуални теми при посещението си в Албания. Държавният глава обяви открита война на Кирил Петков и Асен Василев. Той отговори на въпрос дали се среща често с Бойко Борисов, както твърди по медиите бившият вицепремиер и финансов министър.

 

"Дали се срещам с Бойко Борисов? Не. Но това не е първата лъжа на г-н Асен Василев. Бях първият излъган, когато се доверих на тези хора и сега плащам цената за това", обяви държавният глава.

 

"Беше грешка, че допуснах такива хора да откраднат надеждите ни за промяната", каза още Радев. "Ще надживеем тази шарлатания", подчерта президентът. По думите му като общество трябва да кажем не на апатията, с по-висока избирателна активност и легитимни институции.

 

Държавният глава изтъкна, че не е добре за Европа България да бъде държана извън Шенген, тъй като покрива всички критерии. Според него става въпрос за субективни причини, когато една или две държави не ни подкрепят за шенгенското пространство.

 

Държавният глава ще представлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се провежда в страна от региона. Лидерите на 27-те и шестте държави от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развитието на политическия диалог с ЕС, преодоляването на негативните социалноикономически последици от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена криза, предизвикателствата пред сигурността, миграционният натиск, борбата с тероризма и организираната престъпност. 

Още от "България"

Последни новини

Най-четени