Радомир Чолаков: Без ГЕРБ не може да бъде съставено правителство

От ИТН не са влезли в НС, за да преговарят, коментира депутатът

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: NOVA

"Колегите се наиграха, видя се, че не могат да съставят правителство и сега ще ходим на избори. Последните 2 парламента показаха, че не може да бъде съставено правителство без ГЕРБ". Това коментира пред NOVA Радомир Чолаков от ГЕРБ.

 

"Има една анти-системна партия – "Има такъв народ", която е влязла в НС с декларираната си мисия да взриви политическата система. И аз не можах да разбера защо на т.н. протестните партии и БСП им трябваха 6 месеца, за да разберат, че не могат да преговарят с "Има такъв народ". Те не са влезли тук, за да преговарят за правителство, а с една друга цел, която те я изпълняват", допълни Чолаков.

 

В момента наблюдаваме агонията на политическата система и агонията на т.н. протестните партии и БСП, които бяха отровени от мисълта, че не трябва да се работи с ГЕРБ. Те бяха отровени. ГЕРБ не е токсична партия", заяви Чолаков.

 

Актуализацията на бяджета беше вкарана с анонса, че трябва да се актуализират пенсиите, което е много правилно и много добро. Ние сме за актуализацията на пенсиите. Въпросът е в това, че вкарването на този бюджет на форсмажор крие едни 1,2 млрд. лв. безотчетни, т.е под мантията на това дайте да актуализираме пенсиите, НС трябва да вотира едни 1,2 млрд. лв., които неясно къде ще отидат, обясни Чолаков. 

Още от "България"

Обвиняемият за контрабанда Стефан Димитров е откаран в болница

Стефан и Марин Димитрови и шефката на Агенция "Митници" Петя Банкова бяха задържани след акция на спецслужбите и обвинени за участие в организирана престъпна група за търговия с влияние и контрабанда

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени