Радомир Чолаков: Без ГЕРБ не може да бъде съставено правителство

От ИТН не са влезли в НС, за да преговарят, коментира депутатът

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: NOVA

"Колегите се наиграха, видя се, че не могат да съставят правителство и сега ще ходим на избори. Последните 2 парламента показаха, че не може да бъде съставено правителство без ГЕРБ". Това коментира пред NOVA Радомир Чолаков от ГЕРБ.

 

"Има една анти-системна партия – "Има такъв народ", която е влязла в НС с декларираната си мисия да взриви политическата система. И аз не можах да разбера защо на т.н. протестните партии и БСП им трябваха 6 месеца, за да разберат, че не могат да преговарят с "Има такъв народ". Те не са влезли тук, за да преговарят за правителство, а с една друга цел, която те я изпълняват", допълни Чолаков.

 

В момента наблюдаваме агонията на политическата система и агонията на т.н. протестните партии и БСП, които бяха отровени от мисълта, че не трябва да се работи с ГЕРБ. Те бяха отровени. ГЕРБ не е токсична партия", заяви Чолаков.

 

Актуализацията на бяджета беше вкарана с анонса, че трябва да се актуализират пенсиите, което е много правилно и много добро. Ние сме за актуализацията на пенсиите. Въпросът е в това, че вкарването на този бюджет на форсмажор крие едни 1,2 млрд. лв. безотчетни, т.е под мантията на това дайте да актуализираме пенсиите, НС трябва да вотира едни 1,2 млрд. лв., които неясно къде ще отидат, обясни Чолаков. 

Още от "България"

Експерти обследват пораженията по посевите от падналата градушка

След като комисиите опишат щетите, стопаните ще могат да получат обезщетение по линия на държавната помощ за компенсиране на щетите, причинени от неблагоприятни климатични събития

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени