Радомир Чолаков: Иван Гешев си прави евтин ПР с искането да бъде изслушан от депутатите

Имам чувството, че главният прокурор по-скоро беше решил да пречи на съдебната реформа. Негова воля, каза депутатът

Радомир Чолаков
Радомир Чолаков Източник: Zonanews

Депутатът от ГЕРБ-СДС Радомир Чолаков нарече евтин пиар искането на главния прокурор Иван Гешев да бъде изслушан на закрито заседание на Правната парламентарна комисия за работата на държавното обвинение по разследванията на корупцията по високите етажи на властта, съобщи БНР.

Чолаков обяви, че е скептик, че Гешев има какво ново да каже на депутатите, тъй като през последните месеци е правил основно политически изказвания: "Моето усещане е такова, че главният прокурор поне от началото на тази година, когато започнахме да дебатираме за пръв път в 48-ото Народно събрание механизма за разследване на главния прокурор, се изнерви. И започна да предприема действия, които са по-скоро политически, с цел да бъде забавен процесът или ако може, да не се случи механизмът, вместо да помага.

 

Между другото, прокуратурата според мен още тогава и още миналата година, или по-миналата, трябваше да се включи в разработването на механизма за разследването на главния прокурор, изобщо съдебната власт да бъде активен участник в съдебната реформа. Имам чувството, че г-н Гешев по-скоро беше решил да пречи на съдебната реформа. Негова воля", коментира Радомир Чолаков от ГЕРБ.

 

 

По-рано Комисията по правни въпроси на парламента гласува единодушно с 22 гласа дневния си ред, в който е включена точка, предвиждаща изслушване на главния прокурор Иван Гешев. Точката е включена след настояване на Гешев да бъде изслушан на закрито заседание в пленарната зала на НС във връзка с досъдебни производства за корупция по високите етажи на властта и търговия с влияние.

 

Председателят на правната комисия Стою Стоев информира депутатите, че е постъпило писмо от главния прокурор, в което се заявява, че той има служебен ангажимент пред днешния ред и по възможност да се насрочи друго заседание, на което да бъде изслушан.

 

На заседанието на Правната комисия днес бяха обсъдени на първо четене законопроекти за противодействие на корупцията. В края на заседанието стана ясно, че Правната комисия няма да изслушва Гешев, ако той отново поиска това.

Още от "България"

Асен Йорданов от БиволЪ: Метаданни разкриват, че Лена Бориславова и Никола Минчев са фалшифицирали подписи

Бях изумен, когато видях, че пълномощното е за Лена Бориславова, с моето име и с моя изкопиран подпис, заяви пред bTV Атанас Русев от сдружението на "Да запазим Корал"

Прочетете повече прочетете повече

Последни новини

Най-четени